کمپین تبلیغاتی و نحوه نگارش طرح کمپین تبلیغاتی
کمپین تبلیغاتی و نحوه نگارش طرح کمپین تبلیغاتی
کمپین تبلیغاتی و نحوه نگارش طرح کمپین تبلیغاتی
گام اول:تحلیل وضعیت قبل از شروع کمپین
باید حتما قبل از نگارش طرح کمپین با استفاده از روش های تحلیلی مطرح شده صاحب کسب و کار به یک شناخت واقع بینانه از شرایط موجود بازار دست یابد و طبیعی است در صورتی که طرح کمپین با تحلیل های نادرست اجرایی گردد محکوم به شکست خواهد بود.
پرفسور جروم مک کارتی از بنیان گذاران بازاریابی نوین جهانی در سال ۱۹۶۰ نظریه ۴P را مطرح کرد که در آن چهار عنصر که به زبان لاتین با حرف p شروع می شدند یعنی: محصول ، توزیع ، قیمت و ترویج، عناصر اصلی تحلیلی بودند که البته این نظریه در دهه اخیر و علم نوین بازاریابی به (ps15) گسترش پیدا کرد
گام دوم: شناخت مخاطب هدف
به نظر میرسد که تقسیم بندی مخاطبان و برنامه ریزی برای آنها، بتواند ایدههای ارزشمندی برای توسعهی کسب و کارها ایجاد کند. خصوصاً کسانی که در فضاهای جدید خصوصاً دیجیتال مارکتینگ جدید فعالیت میکنند. به همین دلیل چه در مورد فروش مستقیم محصولات و چه در مورد برندینگ سازمان بدیهی است که سوال مهمی که میتوانیم به صورت ویژه، در تبلیغات و در هر نوع تعامل با مخاطب در ذهن داشته باشیم این است که از خود بپرسیم: سبد مخاطبان من چگونه است؟ این پیام, سرویس یا محصول خاص، برای کدام مخاطبان است؟ معمولاً به کدام مخاطبان فکر میکنم؟ چه سهمی از توانم(قانون ۲۰-۸۰) را برای کدام گروه از مخاطبانم صرف کنم؟
گام سوم: خلق استراتژی, قلب یک کمپین تبلیغاتی
گام چهارم: ایجاد ساختار ارتباطی
به طور کلی یک ارتباط کارآمد وقتی میسر می شود که ما ” یک پیام مناسب را در زمان مناسب و از طریق رسانه مناسب” به مخاطب خود منتقل کنیم. البته این ساختار ارتباطی در صورتی موفق خواهد شد که در مورد شناسایی مخاطب خود دقت و توجه کافی را داشته باشیم.
گام پنجم: بودجه بندی
هرچند که در یک کمپین تبلیغاتی اصولی میزان هزینه با میزان سود بازگشتی رابطه مستقیم دارند اما بنا به تجربه من این رابطه پس از کشف عدد S به عنوان حداقل هزینه مورد نیاز قابل بررسی می باشد.
به عبارت ساده می توان گفت عدد S حداقل هزینه مورد نیاز برای اجرای کمپین است که علاوه بر بازگشت اصل سرمایه، سود حداقلی را نیز برای کسب و کار مورد نظر به همراه خواهد داشت. محاسبه این عدد نیاز به دقت و تجربه بالایی دارد و اهمیت تحلیل بازار را بیش از پیش معین می سازد. برای پیدا کردن عدد S علاوه بر تکنیک های تحلیلی که قبلا مطرح شده روش های زیر پیشنهاد می شود:
۱-بررسی سوابق فروش قبلی مجموعه در بازارسازی های گوناگون.
۲-اجرای یک کمپین آزمایشی کوچک قبل از کمپین اصلی و آنالیز هزینه ها و ورودی های آن.
۳-بررسی فعالیت های تبلیغاتی رقبا و تاثیر آن بر میزان فروش آنها.
۴-محاسبه هزینههای کمپین تبلیغاتی در حداقل رسانههای تبلیغاتی موثر در کمپین.
۵- بررسی منحنی عمر محصول و هزینه های مورد نیاز آن، به عنوان مثال محصولی که در مرحله معرفی یا رشد باشد عدد S بالاتری نسب به محصولی دارد که در مرحله بلوغ است.
گام ششم: برنامه روزشمار
در برگزاری کمپین باید کلیه برنامه ها از قبل به صورت روزشمار پیش بینی شده باشد و هر روز برنامه مربوط به خودش اجرا گردد، به این ترتیب یک کمپین تبلیغاتی بزرگ با حداقل نفرات و هزینه اجرایی و موفق خواهد بود.
در نگارش برنامه روزشمار کمپین خود سه فاز را پیش بینی کنید، ۱- کاشت؛ روزهای مقدماتی کمپین ، ۲- داشت؛ روزهای رسیدن به قله و ۳- برداشت؛ روزهای برداشت و آنالیز.
http://emadg.com/2017/01/26/promotional-campaign-plan/