شعار پیامی متحدکننده است که می تواند بازگوکننده هویت شرکتتان باشد. ذات کوتاه و جذاب بودن آن باعث می شود مشتریان همیشه آن را به خاطر بسپارند.

خیلی مهم است که شعاری جالب و پرمفهوم برای بیزنس خود انتخاب کنید. سایت مردمان به ۸ نکته ای اشاره می کند که می توانند کمکتان کند بهترین و برانگیزاننده ترین شعار را برای کار و تجارتتان انتخاب کنید.

۱. هرچه کوتاهتر بهتر

شعارتان نباید بیشتر از یک جمله باشد و در بیشتر موارد حتی اگر یک عبارت باشد بهتر است. هرچه شعارتان کوتاهتر باشد، راحت تر به خاطر سپرده می شود. جذاب ترین قسمت کارتان را در چند کلمه ساده و روان برجسته کنید (بین پنج تا ده کلمه).

۲. ارجینال باشد

بد نیست که از تبلیغات و شعارهای موجود الهام بگیرید اما سعی نکنید از شعاری که تا الان موفق بوده است تقلید کنید. چرا باید کسی جذب چیزی تقلیدی شود؟ حتی ممکن است وارد دردسرهای رعایت نکردن کپی رایت شوید. خاص و جذاب بودن هم مطمئن تر است هم هوشمندانه تر.

۳. واقعبینانه باشد

وعده ای که نتوانید به آن عمل کنید ندهید. ایده خوبی نیست که شعار دهید «ارزان تر از همه جا» وقتی نمی توانید آن را اجرا کنید (همیشه این احتمال وجود دارد که کسی قیمت هایش را پایین تر از شما بیاورد). در ادعاهایتان صادق باشید و اغراق نکنید.

۴. شعرگونه باشد

به شعارتان به عنوان یک بیت شعر نگاه کنید. ریتم و جریان خوب شنیدن و به زبان آوردن آن را جذاب تر می کند. ریتم و تکرار کلمات هم آوا می تواند شعارتان را در ذهن ها ماندگارتر کند.

۵. قابل خواندن باشد

از زبانی مبهم و سردرگم کننده برای شعارتان استفاده نکنید. از جملات معلوم و دستورزبانی درست استفاده کنید. جمله معلوم ساختاری است که فاعل انجام دهنده عمل است نه اینکه فعل به مفعول نسبت داده شود. مطمئناً شعار اگر به حالت مجهول نوشته شود آن اندازه جذاب نخواهد بود.

۶. قابل گفتن باشد

شعارتان را بلند بگویید. چطور شنیده می شود؟ آیا روان به زبان می آید یا گفتنش سخت است؟

شعارتان نه تنها باید راحت خوانده شود، بلکه باید راحت و روان بر زبان جاری شود.

۷. بر سود مشتری تمرکز داشته باشد

تقریباً همه شعارهای موفق حاوی دلیلی هستند که چرا مشتری باید بخواهد آن بیزنس را انتخاب کند. مثلاً Burger King می گوید، «هر طور دوست داری سفارش دهید»، State Farm می گوید، «مثل یه همسایه خوب» و DeBeers می گوید، «الماس برای همیشه». همه این شعارها توجه را به سمت فایده اصلی که مشتری از انتخاب آن محصول یا بیزنس می برد، می کشانند: قابلیت تغییر، صمیمیت و دوام. شما می توانید حتی با یک عبارت ساده چیزی که باعث جذابیت شرکتتان می شود را بیان کنید.

۸. خنده دار نباشد

شوخ طبعی می تواند راهی موثر برای به یادماندنی شدن شعارتان شود اما باید مراقب باشید. برای برندهایی مثل ۷Up با شعار «۷UP را مال خودتان کنید» خیلی راحت ممکن است جوک بسازند اما شناخته شده بودن و پیشینه قوی آن جلویش را می گیرد. اما اگر نمی دانستید ۷Up چیست و تبلیغ آن را در تلویزیون ندیده بودید، چیز زیادی از شعار آن عایدتان نمی شد. برندهای کوچکتر و جدیدتر بهتر است شعارهایی را انتخاب کنند که توصیفی و جدی تر باشد.

نتیجه

یک شعار خوب می تواند جذابیت و حضور برند شما را پررنگ تر کند اما یک شعار بد مشتریان احتمالی تان را سردرگم خواهد کرد. با رعایت نکاتی که در بالا به آنها اشاره شد، شعاری برای برندتان انتخاب کنید که در خاطره ها ماندگار شود.

http://www.aftabir.com/articles/view/economy_marketing_business/marketing/c2_1448016378p1.php/%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%D8%B9%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%BA%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%AC%D8%B0%D8%A7%D8%A8